Eerder zetten wij een leuke to do list kleurplaat online die je gratis kunt downloaden en daarna naar eigen smaak kunt decoreren. Maar ja, wat als je nu helemaal geen inspiratie hebt om op die To Do List te zetten?! Wij hebben erg veel ideeen om de komende tijd te gaan doen en delen deze graag met je! Hieronder 10 tips om je niet te vervelen!

1. Ga iets nieuws leren
Heb je helemaal geen hobby's? Of ben je even helemaal klaar met je hobby? Ga dan gewoon aan iets nieuws beginnen! Surf eens rond op internet (denk aan Youtube, Instagram of Pinterest) en kijk naar de mogelijkheden. Zoek bijvoorbeeld eens naar DIY projecten. Er zijn heel wat leuke creatieve dingen te leren (denk aan breien, haken, macramé, handlettering, scrapbooking, stempelen, schilderen en nog zoveel meer). Ook is het mogelijk om workshoppaketten aan te schaffen en zo een nieuwe activiteit te ontdekken. Zo verkopen wij sinds deze week workshoppaketten voor macramé. Er zit een uitleg boekje bij en het materiaal wat je nodig hebt. 

2. Woonkamer workout
Schuif die meubels die in de weg staan op zij en ga lekker sporten in de woonkamer. Er staan heel veel lessen online, op bijvoorbeeld Youtube, die je gemakkelijk kunt volgen. Geen idee wat je aan het doen bent? Wat maakt het uit, toch niemand die het ziet! Zelf vind ik het leuk om een aantal lessen bodycombat te gaan volgen, lekker actief en het kan met wat schuiven goed in de woonkamer. Verschillende dancemoves leren, lijkt me ook een leuke optie. 

3. Stuur eens een kaartje
Ken je iemand die alleen is? Of weet je dat bepaalde mensen het erg moeilijk hebben in deze tijden, stuur ze eens een kaartje en laat weten dat je aan ze denkt. Zelf vind je het waarschijnlijk ook erg leuk om kaartjes te ontvangen, het fleurt de dag echt even op. Heb je niemand aan wie je een kaartje kunt sturen? Denk dan bijvoorbeeld eens aan bejaardenhuizen. We hebben al verschillende oproepen voorbij zien komen van bejaardenhuizen om kaartjes te sturen om de mensen een beetje op te beuren. Ookal ken je elkaar niet, het is toch een fijn gevoel dat iemand de moeite neemt om iets naar je op te sturen. Er zijn heel veen leuke conceptstores die kaartjes verkopen (vaak sturen ze, ze ook nog voor je op), maar je kan natuurlijk ook zelf creatief aan de gang! 

4. Spelletjes!
Even wat leuks doen met elkaar, is zeker een goed idee! Er zijn ontzettend veel leuke spellen en puzzels die je kunt doen voor allerlei leeftijden. Ga je een avondje verdiepen in de mogelijkheden en bestel een spel of puzzel om gezellig thuis te spelen. Woon je alleen? Zelfs dan kun je nog spelletjes doen! Er zijn een heel aantal spellen die je alleen kunt spelen. Ook is het mogelijk om online met je vrienden een spel te spelen of via Skype. Dit vergt natuurlijk wel enige creativiteit, maar het is zeker mogelijk!

5. Maak een fotoboek
Vaak hebben mensen geen tijd om fotoboeken te maken (of geen zin), maar het is hartstikke leuk om te doen! Zeker in deze tijd is het leuk om terug te kijken naar al die leuke momenten in het verleden. Ga voor een digitaal exemplaar of maak er een creatief boek met bijvoorbeeld scrapbooking. 123scrapping verkoopt bijvoorbeeld veel materialen om met allerlei leuke papieren, inkten, sprays etc. de allerleukste fotoboeken te maken. Hier valt ook ontzettend veel in te leren, dus mogelijk is dit ook gelijk die nieuwe hobby? Er staan veel tutorials op Youtube.

6. Tijd voor culinaire hoogstandjes
Het feit dat het geen leuke tijd is voor iedereen betekent niet dat we niet lekker kunnen eten. Ga op zoek naar nieuwe recepten online en ontdek je eigen culinaire kwaliteiten. Afwisseling in je eten is leuk en verrassend en zorgt ervoor dat je toch nog een beetje wordt geprikkeld. Geen zin in hele andere diners, je kunt natuurlijk ook lekkere koekjes, taarten en gebakjes gaan proberen. Zo hebben wij afgelopen weken een nieuw soort appeltaart geprobeerd en een boterkoek, dat was super leuk en lekker! Deze lekkernijen moet je misschien wel met mate maken ;) anders moet je tip 2. toch echt in je dagelijkse routine toevoegen. 

7. Begin een mini moestuin
Al een aantal jaren verbouw ik groentes op ons balkon. We hebben een aantal bakken gemaakt en daar potgrond in gedaan. Voor degene die liever niet zelf een bak makken zijn er ook tal van bestaande mogelijkheden, zoek maar eens op mini moestuin. Schaf wat zaden aan en begin met het opkweken van je plantjes (eventueel in een kweekbak), deze tijd is er perfect voor! Plantjes die goed op het balkon kunnen (vanaf half mei mag alles naar buiten) zijn bijvoorbeeld aardbeien, cherry tomaten, kruiden, (pluk)sla, koolrabi, worteltjes, hete peper, paprika en aubergine. Zelf heb ik redelijk grote bakken waardoor het ook mogelijk is om bijvoorbeeld courgettes op het balkon te verbouwen, maar ook met een klein stukje grond kan je echt veel plezier hebben en het staat natuurlijk ook super leuk! Heb je kinderen? Dan is dit ook nog eens een super leerzaam proces! 

8. Klusjes
Iedereen heeft ze toch wel? Van die klusjes die maar blijven liggen, omdat je er geen zin in hebt of geen tijd voor hebt. Is het dan nu niet het moment om dat toch op te gaan pakken? Maak een lijstje (tip, download onze gratis to do list) en zet daar alle dingen op die nog moeten gebeuren in en om het huis. Pak er af en toe een klusje bij en wie weet is aan het eind van deze periode alles aangepakt, dat is dan mooi meegenomen.

9. Thuis make-over 
Nu je zoveel thuis zit, is het misschien ook eens tijd om je interieur eens flink aan te passen! Verander je opstelling in huis eens of geef een muur een nieuw kleurtje. Expirimenteer er op los en kijk wat je leuk vind! Het fijne aan de bouwmarkten is dat je ook online kunt bestellen. Je hoeft dus niet de deur uit om een nieuwe pot verf in huis te krijgen. Voor wooninspiratie kun je ook eens kijken op onze Instagram, we hebben mooie houten lampen, klokken en een wandsysteem. Wie weet zit er wat voor je bij.

10. Vind rust en lees een boek
Iets waar ik mezelf al heel lang geen tijd voor heb gegeven is het lezen van een boek. Met het mooie weer in aantocht, is het toch heerlijk om even je rustmomentje te pakken en in het zonnetje een boek te lezen. Geen boeken in huis? Er zijn ook veel online boeken te koop of zelfs gratis te downloaden.
 

Hopelijk heb je wat aan onze tips en kun jij je de komende tijd vermaken!

© 2016 - 2021 Desired-Design | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel